Aeroport de BarcelonaMenú

Aeroport de Barcelona

Benvingut a l'Aeroport de Barcelona El Prat

Torre de control de l'aeroport de BarcelonaL'Aeroport Barcelona-El Prat Josep Tarradellas es troba situat 12 Km al sud-oest de Barcelona i a 6 metres sobre el nivell del mar, entre els termes municipals del Prat de Llobregat, Viladecans i Sant Boi.

L'aeroport va ser renombrat i rep el seu actual nom en homenatge a un polític català, si bé continua sent conegut a nivell tècnic com Aeroport de Barcelona-El Prat. També rep altres sobrenoms populars com a Aeroport del Prat, El Prat o La Volateria.

És el segon major aeroport internacional a Espanya, després de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, i és el primer de Catalunya i de la costa mediterrània. En 2018, l'Aeroport de Barcelona bat el rècord dels 50,2 milions de passatgers i se situa l'el sisè amb més trànsit de passatgers d'Europa.

L'aeroport té el codi d'aeroport IATA: BCN i codi OACI: LEBL.

Les infraestructures de l'aeroport compten amb tres zones d'enlairament i aterratge, obtenint d'aquesta forma 3 pistes en servei, dos en paral┬Ělel denominades 07L/25R i 07R/25L, i una croada, la pista 02/20. Disposa de dues terminals de passatgers, la terminal T1 i la terminal T2. Recents modificacions en l'estructura de la terminal T2 han provocat que el que abans eren 3 terminals diferents: terminal A, terminal B i terminal C, es trobin ara unides en una sola, la terminal T2.

La ruta de l'anomenat corredor Madrid Barcelona -o pont aeri- continua sent la ruta des d'Espanya amb major trànsit de passatgers, encara fins i tot després de la posada en marxa al febrer del 2008 del servei de tren d'Alta Velocitat AVE.

Més dades generals i tècniques continuar llegint...

Tancar