Aeroport de BarcelonaMenú

Aeroport de Barcelona (BCN)

Benvingut a l'Aeroport de Barcelona El Prat

Torre de control de l'aeroport de BarcelonaL'Aeroport Barcelona-El Prat Josep Tarradellas (BCN) es troba situat 12 Km al sud-oest de Barcelona i a 6 metres sobre el nivell del mar, entre els termes municipals del Prat de Llobregat, Viladecans i Sant Boi.

L'aeroport va ser renombrat i rep el seu actual nom en homenatge a un polític català, si bé continua sent conegut a nivell tècnic com Aeroport de Barcelona-El Prat. També rep altres sobrenoms populars com a Aeroport del Prat, El Prat o La Volateria.

És el segon aeroport internacional més gran a Espanya, després de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, i és el primer de Catalunya i de la costa mediterrània. Una vegada finalitzada la pandèmia del COVID, l'aeroport va superar els 41,6 milions de passatgers en 2022. Abans, en 2019, més de 52 milions de passatgers van passar les instal·lacions de l'aeroport català. L'aeroport de Barcelona és el sisè amb més trànsit de passatgers d'Europa.

L'aeroport té el codi d'aeroport IATA: BCN i codi OACI: LEBL.

Les infraestructures de l'aeroport compten amb tres zones d'enlairament i aterratge, obtenint d'aquesta forma 3 pistes en servei, dos en paral┬Ělel denominades 06L/24R i 06R/24L, i una croada, la pista 02/20.

Disposa de dues terminals de passatgers, la terminal T1 i la terminal T2.Canvis a l'operativa original de la terminal T2 han fet possible que el que abans eren 3 terminals diferents: la terminal T2A, la terminal T2B i la terminal T2C, són actualment una única terminal amb tres seccions connectades entre si.

La ruta de l'anomenat corredor Madrid Barcelona -o pont aeri- continua sent la ruta des d'Espanya amb major trànsit de passatgers, encara fins i tot després de la posada en marxa al febrer del 2008 del servei de tren d'Alta Velocitat AVE.

Més dades generals i tècniques continuar llegint...

Tancar