Aeroport de BarcelonaMenú

Aeroport de Barcelona

Benvingut a l'Aeroport de Barcelona El Prat

Torre de control de l'aeroport de BarcelonaL'Aeroport de Barcelona-El Prat es troba situat al sud-oest de la Ciutat Comtal (Barcelona), a 6 metres sobre el nivell del mar, entre els termes municipals del Prat de Llobregat, Viladecans i Sant Boi.

El seu nom més popular és Aeroport del Prat, però a l'estiu de 2011 es va aprovar el seu canvi de nom oficial i ara rep el nom de Aeroport de Barcelona-El Prat.

És el segon aeroport internacional a Espanya després de l'aeroport internacional de Barajas i el primer de Catalunya i de la costa mediterrània, i és el desè amb més tràfic de passatgers d'Europa, segons dades de l'any 2.015.

L'aeroport té el codi d'aeroport de IATA: BCN i el OACI: LEBL.

L'aeroport té 3 zones d'enlairament i aterratge obtenint d'aquesta manera 3 pistes en servei, dues en paral · lel denominades 07L/25R i 07R/25L (inaugurada el 2004), i una croada, la pista 02/20..

Disposa de due terminals de passatgers, la terminal T1 i la terminal T2. Recents modificacions en l'estructura de l'aeroport han provocat que el que abans eren 3 terminals diferents: terminal A, terminal B i C, es troben ara unides en una sola, la terminal T2.

La ruta de l'anomenat corredor Madrid-Barcelona -o pont aeri- continua essent la ruta a Espanya amb major tràfic de passatgers, fins i tot després de la posada en marxa al febrer del 2008 del servei de tren d'Alta Velocitat AVE

Dades generals i tècniques: llegir més ...

Tancar